Gachamiga

Ingredients

* 1/2 l. de aceite d’oli
* Una Cabeça d’Alls
* 4 l. d’Aigua
* 1 Kg de farina de pa
* 2-3 grapats de sal

 Preparació

Es calfa l’oli en una paella gran i es tiren les dents d’all amb un tall cada u. Una vegada daurats els alls es trauen i s’aparten.

Es tira el quilo de farina i es remou amb l’oli fins que tota la farina queda amerada i amb grums. Començar a tirar l’aigua i desfer els grums de la farina fins que comence a fer-se una pasta cada vegada més densa. A partir d’ací cal treballar-la molt intentant que no es pege la massa pels bords.
Quan la massa empieze a no apegar-se se li comença hi ha donar voltes agafant la paella amb les 2 mans i amb molt atenció. El temps estimat és aproximadament d’1 hora a 1 i 20 min
 

Gazpatxo Manxec

Ingredients: (4 persones)
1/2 conil, si és possible de camp
1 perdiu
1 cabeça d’alls
1/2 pimentó
2 tomaques madurs
2 fulls de llorer
1 branqueta de timó
1/4 kg. de bolets
1 tort gazpachera (o pa sense rent)

 Preparació:

Pas 1:Trocear el conill, la perdiu les tomaques, els pimentons i pelar els alls.

Pas 2: Partir la coca en trossos menuts fins a obtindre uns 4 grapats. Posar en un casset amb aigua i calfar.

Pas 3: En una paella amb oli, sofregir 2-3 minuts el conill i la perdiu. Afegir el llorer, els alls, la tomaca i el pimentó. Sofregir 5-10 minuts.

Pas 4: Afegir aigua calenta i sal, i deixar coure uns 20-25 minuts. A banda, preparar una infusió de timó (una tassa) .

Pas 5: Afegir els trossos de coca gazpachera i la infusió de timó. Pas 6: Llavar i trossejar els bolets i afegir-les a la paella i acabar de coure fins que la carn estiga ben tendra (uns 15 minuts)

 

Arròs amb Conill i Caragols

Ingredients: (para 4 persones)

350 grams d’arròs
300 grams de conill trossejat
2 dotzenes de caragols serrans
Safrà
Pebre negre
Sal
1 got d’oli d’oliva
1 tomaca gran madur

 Preparació:Es netegen degudament els caragols, açò es fa posant-los davall l’aigua freda en una olla amb sal i removent-los constantment, mentres anem canviant l’aigua fins que deixen de soltar eixa espècie de cuixa. Es col·loca la paella al foc i amb l’oli es frig el conill en trossos no molt grans. Una vegada que va prenent color s’afig la tomaca ratllat sense pell fins que estiga tot això ofegat.

Es passen el conill i la tomaca a una cassola amb uns 2 litres d’aigua, i es bull fins que la carn estiga prou blana. Després, una altra vegada en la paella, s’agrega l’anterior i s’assaona amb sal, pebre i safrà. Es posen l’arròs i els caragols, i es deixen coure durant uns 18-20 minuts a foc viu, i deixant-ho reposar desp

Deixa un comentari