Encara que de caràcter internacional, és una celebració marcadament religiosa i plena de costums populars. Són festes a celebrar en família els protagonistes principals dels quals són els xiquets. En els últims anys s’han incrementat els actes i activitats amb la finalitat d’omplir els espais per a tota la família.

Acaba el trimestre escolar amb les celebracions dels Festivals de Nadal del CEIP “La Romana” i de la EIM “La Balseta”. A la Casa de Cultura també ho celebren amb un Musical Infantil.

L’AMPA del Col·legi munta el pesebre del mateix a la sala d’exposicions de la Casa Encarnà, on també se situa l’exposició de targetes nadalenques. En la inauguració del pesebre s’entreguen els premis als guanyadors del concurs de targetes.

El dia de Nochebuena se celebra una revetla popular a la Casa de Cultura i el segon dia de Nadal, que és festa local, la Societat Instructiva Musical Romanense ofereix el Concert de Nadal, en el transcurs del qual s’entreguen els premis del concurs de pesebres i de decoració nadalenca de comerços.

Unes de les activitats que ja s’han convertit en tradicionals són el partit amistós entre afeccionats locals de l’Hèrcules i de l’Elx, i la Sant Silvestre en la qual els més joves, abillats amb les seues disfresses, gaudeixen corrent abans d’un bon xocolate.

El cap d’any primer el celebren els xiquets en la Replaceta al migdia amb la NIT DE CAP D’ANY INFANTIL i, a la nit, en la Plaça de l’Església tots els assistents acomiaden l’any amb el tradicional raïm i el cava o la sidra.

El punt final d’aquestes festes és la Cavalcada de Reis en la qual participen la Banda de Música, la colla Els ous i el sarnatxo i les Comparses de Moros, Pirates i Zíngars. En la Cavalcada es reparteixen llibres per a tots els xiquets assistents.

– Ayto La Romana

Deixa un comentari