La primera setmana de juliol, la pedania d’Algaiat obri les seues portes a tots els romaners i visitants per a celebrar les seues festes en honor al Sagrat Cor de Jesús.

El primer cap de setmana, entre el divendres i el dilluns, es duen a terme una gran quantitat d’activitats per a totes les edats i tots els gustos.

S’inicien els actes el divendres amb l’Ofrena de Flores al Patró acompanyats per la Banda de Música de La Romana i la missa de campanya cantada pel grup de Cors, Danses i Rondalla d’Algueña que, en acabar, ofereixen una actuació de danses populars.

Aqueixa mateixa nit, després del Sopar de Convivència, un veí de la Pedania protagonitza el Pregó de Festes i, per a acabar, revetla popular.

El dissabte al matí se celebra una missa per tots els veïns i veïnes de la pedania morts en l’últim any i a continuació, com ja és tradicional, sessió colom.

A la vesprada, a l’esplanada, tardeo de dominó per a aficionats locals i parc infantil per als més xicotets. I per a acabar el dissabte, revetla popular amb una gran orquestra fins a altes hores de la matinada.

El diumenge és el dia gran de la Festa. La missa major és cantada pel Cor Parroquial de La Romana. A la vesprada se celebra una desfilada de disfresses, cercaviles de la Banda de Música de La Romana i la processó del Sagrat Cor de Jesús que recorre els camps de la pedania. En acabar la processó es dispara un gran castell de focs artificials. La nit acaba amb revetla popular a l’esplanada.

El dilluns és el dia del “Socarrat” i s’acaba la festa amb l’elaboració de gatxamigues per part de grups de veïns per a acomiadar la festa. Un cap de setmana intens per a conviure entre amics.

– Ayto La Romana

Deixa un comentari